Продажба на недвижим имот на разсрочено/‌отложено плащане

Деклариране на недвижим имот, придобиване на недвижим имот, Декларация чл. 14 ЗМДТ, регистрация недвижим имот в общината, Данъчно регистриране недвижим имот в общината, Вписване недвижим имот в отдел "Местни данъци и такси"

Продажба на недвижим имот на разсрочено/‌отложено плащане

При този вид сделка собствеността и рискът преминават върху купувача от момента на сключване на сделката, а облигационното задължение на купувача за плащане на цената е отложено изцяло или отчасти за бъдещо време, обикновено – при плащане на уговорени падежи на вноски.

Продажбата на изплащане е такава сделка за продажба на недвижим имот, в която задължението на купувача за изплащане на цената е разсрочено във времето, след като е прехвърлена собствеността на обекта, предмет на договора между страните“.

Продажба на недвижим имот на разсрочено/‌отложено плащане, прехвърляне имот разсрочено плащане, продажба имот на изплащане, адвокат Предварителен договор

 

Дължимата цена за изплащане на имота се записва като изрично задължение за купувача в Нотариалният акт, като в повечето случай, това става в условията на т.нар. договорна ипотека в полза на продавача, до изплащането на последната вноска на самият имот.

При условията на икономическият живот в България, тази практика е познава в правната доктрина като „покупка на кредит“.

При продажбата на „бъдещ“ имот е точно обратното – купувачът кредитира продавача-строител с авансовите си вноски.

Пазарната практика е строителят да изисква пълно плащане на цената при нотариална сделка за прехвърляне на вещното право (на строеж или на собственост).

Сравнителна рядкост е обвързване на изплащане на част от остатъка от цената на имота след получаване на т.нар. Разрешение за ползване на сградата или предаване на обекта.

Когато обаче пазарното търсене е значително по-свито в сравнение с предлагането на недвижими имоти, възможно е да се договори разсрочено плащане след сключване на нотариалната сделка.

В тези случаи строителят може да гарантира вземането си за останалата част от цената или чрез вписване на законна ипотека, или чрез внасяне на дължимата сума в ескроусметка в банка или по специална сметка при нотариус.

За допълнителна информация,можете да се обърнете към

tags  

10% на предварителен договор, Авансово плащане недвижими имоти, адвокат имотни дела, адвокат имотни измами, адвокат подготовка Нотариален акт., адвокат предварителен договор, адвокат сключване на сделки с недвижими имоти, апартамент недвижим имот, връщане на капаро сделки с недвижими имоти, връщане на стоп капаро, връщане на стоп капаро от брокер, връщане на сума предварителен договор, връщане стоп капаро, договор за депозит при покупка на имот, договор за капаро за имот, договори за депозит с агенция за недвижими имоти, документ за стоп капаро, изповядване при "техен" нотариус, Как да купя имот без проблеми, как да си върна стоп капаро, Какво трябва да знаем, Какво трябва да знаем при покупка на имот, Капани при сделки с недвижими имоти, когато си купуваме жилище, Купуване на жилище от собственик, нежелани последствия при закупуване на жилище, обявен за публична продан, Опасности при сделка с недвижими имоти, Покупка на имот на данъчна оценка, Покупка на ипотекиран недвижим имот и имот, прехвърляне имот разсрочено плащане, прехвърляне на имота по „данъчна оценка“, прехвърляне на недвижими имоти, продажба имот на изплащане, Продажба на имот рискове, Продажба на недвижим имот на разсрочено/‌отложено плащане, размер на комисионна, разсрочено/‌отложено плащане, Риска за Продавача при продажба на имот на данъчна оценка, Рискове и измами при сделки с имоти, Рискове при изповядване на имотни сделки, Рискове при изповядване на сделки на данъчна оценкa, Рискове при капаро, Рискове при покупка на имот, Рискове при покупка недвижим имот, Рискове при сделки без помощ на агенции за недвижими имоти, сделки с недвижими имоти, Стоп капаро – проблем, стоп капаро за имот бланка, стоп капаро за недвижим имот бланка, стоп капаро за недвижим имот брокер, стоп капаро размер, Юридическите капани на капаро
Verification: 2ffa71596f275d90 UA-75110722-1 Web Statistics